ALEKSANDR SERGEYEVICH PUSHKINNING "KAPITAN QIZI "ASARIDA SADOQAT VA HIYONAT TIMSOLI VA G‘OYALARNING TALQINI (ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMINI RIVOJLANTIRISH VA UNGA QARATILGAN KREATIV G’OYALAR, TAKLIFLAR VA YECHIMLAR, 2024)
Ushbu maqolada  Aleksandr Sergeyevich Pushkinning "Kapitan qizi" — tarixiy-pisixologik asar bo‘lib, Pugachyov qo‘zg‘oloni davridagi hayotni tasvirlaydi. Yosh zodagon Grigoriy Grinyovning voyaga yetishi, sevgi va sinovlar bilan yo‘g‘rilgan taqdiri orqali muallif inson axloqi, sadoqat, vatanparvarlik va adolat kabi abadiy qadriyatlarni yoritadi.